Acando kjøper Inventas

Vil skape et bredt og unikt innovasjons- og designmiljø i det norske markedet.

Teknologi- og designselskapet Acando Norge kjøper 100 % av aksjene i Inventas AS. Kontrakten ble signert 14. september og trer i kraft 1. oktober. Inventas vil fortsette å operere under eget merkenavn.

Acando har ett av Norges ledende miljø innen advanced analytics og IoT, og oppkjøpet av Inventas vil styrke selskapenes samlede posisjon i markedet.

Perfekt match

– Flere og flere fysiske gjenstander blir koblet til internett, de kommuniserer med hverandre og behandler tilgjengelig informasjon. Inventas er best på design av fysiske produkter og innebygd elektronikk, sier Einar Kolderup Selvig, administrerende direktør og gründer i Inventas.

– Vi ønsket å finne en partner som var sterk på behandling av data på skybaserte løsninger, AI og digitale brukergrensesnitt, da våre kunder ønsker systemer som er koblet sammen og benytter digitale løsninger på alle nivå. I Acando har vi funnet en perfekt match. Her er mye og tung kompetanse på alt fra programmering på chip’en til utvikling av store forretningssystem. Sammen har vi nå et svært komplett tilbud.

Dekker hele spekteret

Sven Ivar Mørch, administrerende direktør i Acando Norge forteller at Inventas passer meget godt inn i Acandos strategi «Technology Driven – Behavior Centric»:

– Acando drives av hvordan teknologi kan forandre samfunnet og hvordan vi lever, men det er brukerens evne og ønske til å ta teknologien i bruk som skaper verdi.

– Med oppkjøpene vi nå har gjort dekker vi hele spekteret fra programmering til tung analysekompetanse og prisbelønt industridesign. Dette gir oss en unik posisjon for den kommende digitaliseringen av industrien og internet of things, sier Mørch.


Sven Ivar Mørch, administrerende direktør i Acando Norge og Einar Kolderup Selvig, administrerende direktør og gründer i Inventas.

Sven Ivar Mørch, administrerende direktør i Acando Norge og Einar Kolderup Selvig, administrerende direktør og gründer i Inventas.


Om Acando

Acando er et teknologi- og designselskap som jobber med digitalisering i offentlige og private virksomheter. Med en kombinasjon av strategisk innsikt og forretningskompetanse arbeider Acando i tett partnerskap med sine kunder for å identifisere og gjennomføre virksomhetsforbedringer ved hjelp av IT og teknologi.

Totalt har Acando Gruppen ca. 2000 ansatte i fem land; Norge, Sverige, Tyskland, Finland og Latvia. Konsernet er notert på Nasdaq Stockholm og
hadde en omsetning på 2,4 milliarder svenske kroner i 2017.

Tidligere i år har Acando kjøpt Agree2 og September BI. Gjennom oppkjøp og sterkt organisk vekst har Acando nå 420 ansatte i Norge.

acando.no


Kontaktpersoner

For ytterligere informasjon ta kontakt med:

Ove Pryde Pettersen
Daglig leder, Inventas (fra 1.1.2019)
E-post: opp@inventas.no
Telefon: 412 11 721

Marianne Røgeberg
Markedssjef, Acando Norge
E-post: marianne.rogeberg@acando.no  
Telefon: 902 60 813