Inventas kjøpes av de ansatte i selskapet

20. august kjøpte de ansatte i Inventas samtlige aksjer i selskapet fra CGI Norge AS, og vi fortsetter nå vår videre utvikling som et selvstendig selskap på norske hender.

Inventas er Norges ledende tjenestetilbyder innen industriell produktutvikling, med tilstedeværelse i alle de største byene i Norge. Siden 2019 har selskapet vært heleid av kanadiske CGI.

CGI har tilført Inventas et solid internasjonalt kontaktnettverk og bidratt til å bygge videre på Inventas sine ambisjoner om å tilby utviklingstjenester i grensesnittet mellom det fysiske og det digitale. Når ansatte nå tar over selskapet, er det med ambisjon om å fortsette det gode samarbeidet mellom selskapene.

Rivende utvikling

Inventas har vært i en rivende utvikling de siste årene, og består i dag av 120 spesialister innen design, produktutvikling og embedded systemutvikling.

I 2019 fusjonerte selskapet med Bitvis AS i Asker, et av Norges ledende selskaper innen embedded software og FPGA, og Itch Design AS i Oslo, et designbyrå spesialisert innen digitale brukeropplevelser.

Vi er nå i ferd med å ansette flere medarbeidere over hele landet for å utvikle oss videre.

2 av 3 blir aksjonærer

Muligheten for å kjøpe selskapet ble svært positivt mottatt hos de ansatte, og mer enn 2 av 3 går nå inn som aksjonærer i selskapet.

– At så mange velger å kjøpe aksjer er veldig positivt for oss. Spesielt er det gledelig med så stor deltagelse i en tid med stor turbulens i markedet og usikkerheten rundt Covid-19. Jeg er overbevist om at medeierskap er en sterk motivasjonsfaktor for mange og at det skaper større engasjement, sier daglig leder i Inventas, Ove Pryde Pettersen

En komplett tjenestetilbyder

Moderne produktutvikling krever en helt annen kombinasjon av kompetanse enn tidligere, og skal man ha suksess må man klare å utvikle det fysiske, elektronikken og den digitale delen av et produkt sammen.

På toppen av dette krever dagens konkurransebilde at man må man ha den riktige forretningsmodellen, det riktige tjenestetilbudet og den riktige leveransekjeden rundt produktet for å oppnå suksess. Inventas har jobbet systematisk gjennom mange år med å bygge kompetanse rundt denne kompleksiteten.

– Produktutvikling i 2020 er ikke for amatører. Vi opplever at våre kunder virkelig begynner å se fordelene med å ha en partner som evner å integrere hele kompetansespennet fra design, til fysiske produkter til elektronikk og embedded utvikling. Dette er en kombinasjon som er unik både i norsk og internasjonal sammenheng, sier Pryde Pettersen