Frokostseminar: IoT, en viktig spiller i fremtidens industri?

Internet of Things (IoT) er et buzzword som mange kanskje forbinder med stemmestyring av kaffetrakteren og pulsmålere som varsler om aktivitetsnivå og søvnmønster.

Men hvordan benyttes teknologien i industrien i dag, og hvilke muligheter finnes det for IoT i næringslivet i fremtiden?

Vi og våre kollegaer i CGI inviterer til gratis frokostmøte i CGIs lokaler på Solsiden 9. januar. Denne morgenen vil vi se nærmere på hvilke gevinster man kan oppnå ved bruk av IoT, hvilke bedrifter som kan tjene på utnyttelse av teknologien på riktig måte, og når man bør avvente eller holde seg unna.

Meld deg på og finn ut om IoT kan være nyttig for din bedrift og ikke minst hvordan IoT kan gi reell verdi. Vi serverer nydelig kaffe fra Dromedar, og juice og rundstykker fra Godt Brød.


Agenda

08:00 – Frokost og registrering

08:30 – Foredrag:

  • Når kan man bruke IoT, og når burde man ikke bruke det? (Kenneth Sørensen)
  • Live demo: Overvåking og styring av avfallskomprimatorer ved hjelp av IoT. Erfaringer fra et ferskt IoT prosjekt. (Fredrik Brynhildsvoll og Ove Baardsgaard)
  • Hvordan kontrollerer man sikkerheten i slike systemer? (Joar Øyen)

09:15 – Q&A

09:30 – Avslutning. Bli gjerne igjen og snakk med oss hvis du har flere spørsmål.


Når og hvor?

Dato: Torsdag 9. januar kl 08:30-09:30. Frokost og registrering fra kl 08:00, så kom gjerne tidlig.

Sted: CGIs lokaler i Beddingen 10, Trondheim


Meld deg på herOm foredragene

Når kan man bruke IoT, og når bør man ikke benytte det?

Kenneth Sørensen, seniorkonsulent i CGI

IoT er et begrep som har preget den teknologiske debatten i noen år. I dette foredraget skal vi snakke litt om hva IoT er, hva det ikke er og hva du kan bruke det til.


Overvåking og styring av avfallskomprimatorer ved hjelp av IoT. Erfaringer fra et ferskt IoT prosjekt.

Fredrik Brynhildsvoll, produktutvikler elektronikk hos Inventas og Ove Baardsgaard, juniorkonsulent i CGI

Fredrik og Ove er i sluttfasen av et prosjekt for Røros Produkter hvor komprimatorer for avfallsbeholdere skal overvåkes og kunne kontrolleres fra skyen. Vi skal snakke om bakgrunnen for prosjektet, hvorfor vi og kunden mener at IoT vil skape verdi, og hvordan man kommer i gang med et slikt prosjekt.

I tillegg vil vi dele erfaringer om ting vi føler er lurt å gjøre, og tabber vi har gjort som man bør prøve å unngå. Vi skal også vise en demo av IoT-systemet med en avfallskomprimator som kan styres og overvåkes fra en skyløsning.


Kan vi stole på IoT-enhetene vi omgir oss med?

Joar Øyen, seniorkonsulent i CGI

Før du lager et produkt som skal kobles til internett er det 3 fundamentale sikkerhetsutfordringer du må ha en løsning på. Denne introduksjonen til sikker IoT peker på noen universelle tiltak for hvordan vi kan unngå at produktene vi designer blir misbrukt og gjør skade for eierne og deres omgivelser.