Heder og ære for kamerasystemet Wiral LITE

Kabelkameraet fra Wiral Technologies er tildelt DOGA-merket, en anerkjennelse på at de er en av de fremste på bruk av design i Norge.

Kameratilbehøret Wiral LITE stammer fra en start-up i Trondheim som så dagens lys i januar 2016. Gründerne ønsker å gi filmskapere et verktøy for å eksperimentere med kamerabevegelser og -vinkler på en måte som tidligere ville krevd mye dyrere og mer komplisert utstyr.

Inventas har bidratt i utviklingen av Wiral LITE fra idé og konseptutvikling, til elektronikkutvikling og konstruksjon av komponenter. Gjennom en rekke prototyper har produktet blitt optimalisert for å dekke brukerens behov.

Tidligere har produktet vunnet den internasjonale designprisen Red Dot Award og over 11.000 verden over har kjøpt Wiral LITE til nå.

Les mer om prosjektetOm DOGA-merket

DOGA-merket for design og arkitektur er en nasjonal anerkjennelse til norske virksomheter og utøvere som utmerker seg gjennom fremragende bruk av design og/eller arkitektur. Prosjekter som mottar DOGA-merket er forbildeeksempler som viser hvordan design- og arkitekturkompetanse har bidratt til å skape løsninger som bidrar positivt til miljøet, samfunnet og økonomien. DOGA-merket har vært utdelt siden 1961, og var tidligere kjent som Merket for god design.

Totalt 26 mottakere ble tildelt utmerkelsen onsdag 22. januar under DOGA-dagen 2020.


Foto: Sverre Chr. Jarild / DOGA