Innovasjonslaben ProtoMore åpnet

Protomore – Norges første prototypelab for industrielle bedrifter – ble åpnet i Molde på tirsdag

Industrien ser i dagens krevende marked at de må skape nye produkter og tjenester på en smartere og raskere måte. Protomore har som ambisjon å øke konkurranseevnen til eksisterende industribedrifter gjennom bruk av strukturert metodikk innen designtenkning og raskere prototyping.

– ProtoMore, som iKuben og Molde Kunnskapspark står bak viser veien vi må gå, dersom Norge skal overleve som en moderne industrinasjon, sa Stein Lier-Hansen, administrerende direktør i Norsk Industri som sto for den offisielle åpningen. Lier-Hansen framhevet at Protomore er et unikt initiativ på bakteppet av økende arbeidsledighet og behovet for omstilling som idag finnes i den norske industrien.

Daglig leder i iKuben, Hilde Aspås understreket i velkomstalen at "navnet Protomore betyr at industrien her finner et sted der de skal prototype MER; det skal altså bli mer prototyping på Møre, og det engelske navnet forteller at vi fortsatt vil ha et internasjonalt fokus her i regionen."

Inventas har vært med å designe prototypeverkstedet og de tilhørende fasilitetene. Moldekontoret kommer til å benytte laben aktivt fremover, og har derfor nylig flyttet til Molde Campus, kun en liten trapp unna Protomore.

Se innslag på NRK TV fra åpningen og workshopen med Inventas