Nye ladestasjoner spres utover landet

Skal du på bilferie i Norge med elbil trenger du ikke lenger frykte for å gå tom for strøm.

Det blir bare flere og flere elbiler og behovet for å kunne lade bilen hurtig er stadig økende, både for fastboende, ferierende og de som er på gjennomreise.

Røros Produkter og Grønn Kontakt har sammen med Inventas utviklet en ny hurtigladestasjon som skal gi bilistene en bedre ladeopplevelse. Den første stasjonen ble lansert på Røros i vinter, etter initiativ fra Røros E-verk og med støtte fra Enova.

Grønn Kontakt, som er en landsdekkende operatør av ladestasjoner, ble fasinert av stasjonen på Røros og fikk «tenning» i prosjektet. Sammen med Røros Produkter har de gått bredt ut i Norge med det nye designkonseptet. Sist ut er Leikanger og Gaupne på Vestlandet, og i disse dager settes det opp en ny stasjon i Brattvåg.

Det er Røros Produkter som sammen med Inventas har stått for designet. Fokuset i prosjektet har vært synlighet, plassering, tilgjengelighet og et visuelt utrykk som kan tilpasses den enkeltes tilbyders visuelle identitet.

– I mange år har vi produsert skreddersydde serviceuniter for bensinstasjoner, så da var det relativt kort vei for å se mulighetene for framtidens ladestasjoner for elbiler. Dette blir et nytt produkt for oss som blir veldig spennende i årene fremover, sier Rolf Schjølberg, daglig leder i Røros Produkter.

Ladestasjonen er elementbasert og kan tilpasses små og store stasjoner. Systemet skal være enkelt og raskt å montere, både byggeteknisk og med tanke på el-installasjon.


Alle foto: Grønn Kontakt