Staaker, en "auto-follow" drone

Grunnleggerne av Staaker hadde en visjon om å ta bedre filmklipp når de dro på skitur. Resultatet ble en drone som følger og filmer deg helt automatisk mens du beveger deg ned bratte fjellsider og i fantastiske landskap. Systemet består av en drone og en tracker, begge utviklet i samarbeid med Inventas.

Staaker er liten og sammenleggbar, noe som gjør den perfekt for å ta med på tur. For å gjøre den enkel å bruke inneholder den et system som gjør de samme beregningene som en menneskelig kameramann. Den analyserer bevegelser, og skjønner hva som vil skje videre. Det eneste brukeren trenger å gjøre, er å slå ut armene og starte den. Dronen tar selv ansvaret for filmingen.

Inventas har bidratt i utviklingen av Staaker i alt fra brukerstudier og visualisering til utvikling av mekanismer, struktur og form. Resultatet er en drone som er rask, stabil, robust, vanntett og som har lang flytid.

Staaker mottok DOGA-merket for design og arkitektur 2017, der juryen uttalte følgende:

Staaker1 skiller seg ut i dronevrimmelen ved å ha tatt ekstrembrukeren på alvor. Den robuste og vanntette kontrollen med store knapper kan festes på armen og gjør det mulig med nødvendig og begrenset kontroll av dronen med votter og hansker ned bratte fjellsider. Med dronens evne til å forutse hvor du skal, og følge deg presist er dette et nyttig og morsomt verktøy for både proffer og hobbyfotografer. Dronen og fjernkontrollen danner en solid formgitt og velfungerende duo. Staaker1-teamet beviser at norsk innovasjon kan finne sin plass selv i et marked med enorm internasjonal konkurranse. Dette er et team og et produkt vi har tro på

Staaker har gjort det svært bra i tester, bl.a. topplassering med 9/10 poeng i Wired Magazine.