Neste generasjons kabelkamera-system

Wiral er et kamerasystem som beveger seg langs et tau ved hjelp av en elektrisk motor. Slike løsninger har lenge vært forbeholdt større filmproduksjoner på grunn av pris og brukervennlighet, men Wiral gjør profesjonelle filmvinkler tilgjengelig for alle som liker å filme, uansett nivå.

Wiral LITE ble lansert 17. oktober 2017 på Kickstarter, verdens største nettside for crowdfunding. I løpet av 4 minutter var funding målet på 30 000 USD nådd. 12.000 har allerede kjøpt produktet som har blitt omtalt av Redbull.com som “et av det mest kreative kameratilbehøret på markedet”.

Wiral gir deg muligheten til å skape filmatiske klipp på steder droner er forbudte eller ikke kommer til. Samtidig passer systemet i ryggsekken og kan monteres på fem minutter. Slik kan profesjonelle og amatører skille seg ut.

Wiral Technologies AS ble startet i januar 2016 av fire frilufts- og filmentusiaster som så behovet for nye vinkler når de var ute og filmet.

Inventas har bidratt i utviklingen av Wiral LITE hele veien, fra idé og konseptutvikling, til elektronikkutvikling og konstruksjon av komponenter. Gjennom en rekke prototyper har produktet blitt optimalisert for å dekke brukerens behov.


Prisvinnende design

Wiral LITE har vunnet både Red Dot Award og DOGA-merket for god design. Om produktet uttaler DOGA-juryen:

Dette er nyskapende og tiltalende industridesign som fremmer både kreativitet og fysisk aktivitet. Selve produktet er elegant utformet uten unødvendig funksjonalitet. Det er et nyttig og engasjerende produkt som lar ivrige amatører og mindre videoproduksjonsselskaper lage film på måter de før bare kunne drømme om. Prosessen, med dyp brukerinvolvering og kort vei fra idé til prototype, virker godt utformet og gjennomført.
Wiral LITE har allerede demonstrert at markedspotensialet er stort, så vi kan ikke annet enn å gratulere med et velfortjent DOGA-merke.