Neste generasjons kabelkamera-system

Wiral er et kamerasystem som beveger seg langs et tau ved hjelp av en elektrisk motor. Slike løsninger har lenge vært forbeholdt større filmproduksjoner på grunn av pris og brukervennlighet, men Wiral gjør profesjonelle filmvinkler tilgjengelig for alle som liker å filme, uansett nivå.

Wiral LITE ble lansert 17. oktober 2017 på Kickstarter, verdens største nettside for crowdfunding. I løpet av 4 minutter var funding målet på 30 000 USD nådd. 12.000 hadde på forhånd meldt sin interesse om å kjøpe produktet som har blitt omtalt av Redbull.com som “et av det mest kreative kameratilbehøret på markedet”. 

Wiral gir deg muligheten til å skape filmatiske klipp på steder droner er forbudte eller ikke kommer til. Samtidig passer systemet i ryggsekken og kan monteres på fem minutter. Slik kan profesjonelle og amatører skille seg ut.

Wiral Technologies AS  ble startet i januar 2016 av fire frilufts- og filmentusiaster som så behovet for nye vinkler når de var ute og filmet. Med kontorer i Trondheim utvikler Wiral Technologies kameratilbehør som får videoene dine til å se ut som de er laget av en profesjonell filmskaper. Teamet består nå av 6 personer som tilsammen har bakgrunn fra design, produktutvikling, film og markedsføring.

Inventas har bidratt i utviklingen av Wiral LITE  hele veien, fra idé og konseptutvikling, til elektronikkutvikling og konstruksjon av komponenter. Gjennom en rekke prototyper har produktet blitt optimalisert for å dekke brukerens behov.