Et portabelt USV-system

Maritime Robotics har i samarbeid med Inventas utviklet en portabel plattform for ubemannede oppdrag i skjermede farvann.

Otter Unmanned Surface Vehicle (USV) er et ubemannet overflatefartøy designet for kartlegging av havbunn og monitorering i skjermede farvann. Den modulære oppbygningen gjør Otter-en til en brukervennlig og kostnadseffektiv plattform for et bredt spekter av datafangst basert på kundens behov.

Autonom drift og sanntidsoverføring til kontrollstasjonen gir smart og forenklet monitorering og kontroll over fartøy og utstyr gjennom Maritime Robotics grafiske brukergrensesnitt. Farkosten er helelektrisk og er utstyrt med thrustere drevet av opptil 4 ladbare batteripakker som enkelt byttes ut ved behov. Fremdriftssystemet gir klassens beste driftstid og et produkt som er rigget for fremtidens utfordringer knyttet til driftskostnader og miljøavtrykk.

Inventas har bidratt med brukersentrert design og mekanisk utvikling gjennom hele utviklingsløpet fra idé og konsept til industrialisert produkt. Prototyping og kontinuerlig testing av nye løsninger har ført til en rekke fullt funksjonelle og fremdeles operative prototyper.