P Sensortag 01

Gjør det enkelt å prototype IoT-løsninger

For å inspirere kunder til å finne på nye bruksområder for Texas Instruments nye energisparende trådløse teknologi har selskapet laget SensorTag. Denne dingsen som er pakket med sensorer, gjør det raskt og enkelt å utvikle prototyper og koble de til nettskyen.

Produktet

Andre generasjon SensorTag er utstyrt med ti ulike sensorer; Magnetisk sensor, akselerometer, gyroskop, magnetometer og en digital mikrofon, i tillegg til sensorer for lys, fuktighet, trykk, objekt- og omgivelsestemperatur.

Enheten er tilrettelagt for å lett kunne bygges ut med ekstra funksjonalitet, for eksempel solceller eller display. Sensordataene kobles til internett trådløst via en smarttelefon, og gjennom nettskyen kan dataene deles med andre og brukerne kan få tilgang til å kommunisere og styre enheten fra hvor som helst.

Suksess

Første generasjon SensorTag ble først vist frem i Las Vegas i for kunder på CES 2013, verdens største messe for forbrukerelektronikk, og Texas instruments fikk stor oppmerksomhet og suksess ved å vise et komplett produkt til kunder som vanligvis må lete i et hav av grønne kretskort. Samme år vant produktet førstepremie i kategorien for utviklings- og opplærings-kit under prestisjetunge ACE Awards.

Arvtageren har også blitt tatt i mot med så stor begeistring blant utviklere. Den røde fargen og det karakteristiske omrisset har blitt et sterkt ikon i utviklermiljøet.

P Sensortag 06
P Sensortag 04
P Sensortag 05
P Sensortag 02
P Sensortag 07
P Sensortag 03