P Stordal Nordkapp

Nordkapp - Lavrygget hvilestol

Den lavryggede hvilestolen Nordkapp fra Stordal Møbel AS representer noe nytt. Den kombinerer komforten og regulerbarheten til tradisjonelle hvilestoler med loungestolens letthet og iøynefallende formuttrykk.

Skulpturell med fri bevegelse

Det er Stordals eget design- og utviklingsteam sammen med Inventas som står bak den nyskapende stolen som kan passe like godt i et resepsjonsområde som hjemme i stua. Den brede, omsluttende formen tillater ulike sittestillinger og de store ørene gir en følelse av intimitet, i tillegg til at de bidrar til Nordkapps skulpturelle særpreg. Stolen har en stram, definert form kombinert med myk linjeføring og tilbys i ulike typer bekledning, både hud og Stordals eksklusive ullstoff "Loen".

Toneangivende internasjonale forhandlere

Nordkapp utgjør selve spydspissen i Stordals designkolleksjon DesigNature® som retter seg mot det internasjonale premium markedet. Norsk natur, naturmaterialer, høy kvalitet og håndverkstradisjon kombinert med moderne design, ligger til grunn for utformingen av møblene som nå finnes å få kjøpt hos toneangivende forhandlere i Europa som sveitsiske Pfister, østerrikske Lutz og danske Illums Bolighus, i tillegg har Stordal nylig fått avtaler med eksklusive forhandlere i ulike Asiatiske markeder.

Ønsker å krype opp i stolen

Nordkapp ble tildelt den høythengende prisen Merket for God Design, der juryen uttalte følgende:

EN STOL SOM ER BÅDE HØYT OG LAVT
Nedslagsfeltet for Nordkapp er både kontrakt- og privatmarkedet. Loungestolen har et mer særegent uttrykk enn det man forventer av regulerbare stoler. Norsk møbelindustri er kjent langt utover landegrensene for sine regulerbare hvilestoler. Stordal Møbel har her videreutviklet «sliding-prinsippet» til bruk i en lavrygget stol. Kan dette være starten på en ny stoltype fra Norge?
God tilpasning av vinkelutslaget og slidingfunksjonen gjør at flere brukere kan finne en individuell og komfortabel sittestilling. Dette er en stol som har rause dimensjoner og sterkt formuttrykk. Vi ønsker å krype opp i Nordkapp.
Stordal Møbel

Kontaktpersoner:

Jonas Hallberg Eggen
Strategisk designer
jhe@inventas.no

Synne Dragsund Litlere
Senior designer
sdl@inventas.no

P Stordal proto