Subseapris til Eelumes slangerobot

Med sin nyutviklede slangerobot er Eelume tildelt årets «Subsea Upcoming Company of the Year» av GCE Subsea. Prisen ble delt ut på Underwater Technology Conference 2016 i Bergen denne uken.

Den biomekatroniske roboten, som repliserer naturlige bevegelser fra slanger,  åpner for tilkomst til områder som tidligere ikke har vært tilgjengelig med tradisjonelt ROV-utstyr.

Prisen er gitt av Sparebanken Vest, CONNECT Vest, the Underwater Technology Foundation og GCE Subsea og består blant annet av en gavesjekk på kr. 80.000 for utviklingsprosjekter i bedriften.Det var fire nominerte bedrifter som alle var sterke kandidater til prisen. Etter en totalvurdering vurderte juryen Eelume AS som den sterkeste kandidaten, og dermed vinneren av prisen som Årets Subsea Upcoming Company.

– Eelume har utviklet en disruptiv teknologi av verdensomspennende betydning, sier juryleder og CEO i GCE Subsea, Owe Hagesæther. – Dette er en fantastisk innovasjon og vil bli et betydelig bidrag til industrien.

Tidligere i år signerte Eelume en samarbeidsavtale med Statoil og Kongsberg Maritime for videre utvikling av slangeroboten.

Les mer om prisen hos gcesubsea.no