Synlig og kortreist vannlås på Britannia

Fornemme gjester på renoverte Britannia Hotel i Trondheim kan nyte synet av en godt synlig vannlås fra Pipelife.

I nesten tre år har Trondheims eldste hotell vært igjennom en totalrenovering før det kunne åpne igjen i april i år. Ambisjonen har vært å bygge et av de aller beste hotellene i Norge.

Pipelife har blant annet levert rør og rørdeler av sin løsning Smartline til prosjektet. Mens det meste nå er skjult i vegger og gulv, er Pipelife sine vannlåser synlig under servanten på de flotte badene.

– Det er veldig kjekt å få være leverandør av vannlåsene. På flere av badene er de også godt synlige for gjestene, sier salgssjef for VVS i Pipelife Norge AS, Stian Svendsen Oen.

Han setter også pris på at hotellet både har valgt norsk og kortreiste produkter.

– Alt som er levert fra Pipelife er produsert i Surnadal på Nordmøre. Smartline-sortimentet er også utviklet på vår forsknings- og utviklingsavdeling i Surnadal og vannlåsen er utviklet og designet i samarbeid med Inventas i Molde og Trondheim, så leveransen til Britannia er kortreist på alle vis, sier Oen.

Mer enn bare en rørdel

Forbrukerne blir mer og mer opptatt av omgivelsene sine og det gjelder også på badet. Trenden i markedet er baderom med stilrene og i større grad åpne løsninger som også stiller høye visuelle krav til vannlåsen.

– Vannlåser har tradisjonelt vært funksjonelle rørdeler, laget uten tanke på visuelt uttrykk. En av de viktigste målsetningene da vi designet de nye vannlåsene til Pipelife var nettopp å gjøre et anonymt produkt til noe kundene kan være stolt over å ha på badet sitt, forteller senior designer i Inventas, Jonas Hallberg Eggen.

– At Britannia har valgt synlige vannlåser fra Pipelife på de eksklusive badene sine er jo en fantastisk bekreftelse på at Pipelife har lykkes med å satse på kvalitet og design.

Kvalitet i alle ledd

Assisterende hotelldirektør og restaurantdirektør Ida Elisabeth Dønheim er selv fra Surnadal og har vokst opp bare noen kilometer fra fabrikken. Hun setter stor pris på leveransen fra Pipelife.

– Det synes jeg er utrolig kjekt. Britannia er et kvalitetsprodukt som er opptatt av kvalitet i alle ledd. Alt det vi ikke ser i hverdagen, som rør og elektriske fremføringer, tar vi i bunn og grunn for gitt, men det er helt avgjørende for at hotellet vårt skal levere kvalitet døgnet rundt, sier Dønheim, som kan fortelle om en eventyrlig start for nye Britannia.


Fakta om Britannia

Britannia Hotel ligger midt i Trondheim sentrum og har i dag 257 rom. Hotellet åpnet i 1870 og har hatt ulike eiere opp gjennom historien. Hotellet ble i 2015 kjøpt av Rema-gründer Odd Reitan. Etter renoveringen er Britannia et femstjerners hotell og medlem av kjeden The Leading Hotels of the World. Britannia Hotel har seks spisesteder der restauranten Palmehaven er gjenskapt i all sin fordums prakt.


Alle fotos: Wil Lee-Wright